Terug naar site

Richtingsproblemen en rekenen...

Waarom veel kinderen vastlopen op talige rekenopdrachten.
Welk getal komt net voor 5?
6 staat net voor...?
Na 8 komt...?
9 komt net na...?
Voel jij ook op je kousenvoeten aan dat er hier iets gevraagd wordt waarvan je hersenen in de war geraken? Wel, voor kinderen is dat net zo! En toch staan deze oefeningen - even door elkaar als ik ze hier schrijf - in heel wat reken- en toetsmateriaal voor jonge kinderen op school!
Twee jaar geleden heb ik eens - als antwoord op een zorgvraag van een leerkracht - een documentje gemaakt waarin ik de verschillen uitleg en waarom dit vier types oefeningen zijn en waarom de ene moeilijker is dan de andere. Misschien helpt het jou ook om wat zicht te krijgen op wiskunde en rekenmoeilijkheden. Als dat zo is, dan hoor ik het graag. Geef even een seintje, dan weet ik ook wat de lezers van deze zorg-blogs graag hebben.
Onder de knop hieronder kan je het documentje downloaden. Je mag het aan je collega's geven of gebruiken, maar refereer dan even. Het document is een praktische uitbreiding op het boek:
Remedial teaching en Psychomotoriek, W. Peerlings, LannooCampus, 2012 ... van mezelf dus. Het kan dus wel zijn dat je het boek er even bij moet nemen als wat hier staat voor jou te beknopt is.
Succes ermee.